Ilyen volt 2019...

Ugyan még csak december eleje van, én mégis úgy érzem, hogy ideje lezárni ezt az évet egy rövid számvetéssel. 2019 már biztosan nem lesz a kedvenc évem. Nem történt ugyan semmi tragikus, de annyi feszültség és probléma tarkította, hogy örömmel mondok búcsút neki. Mivel három fotózást is sikerült összehoznunk, szemben a katasztrofális 2015-ös évvel, amikor csak egyet, 2019 egy gyenge közepes évként fog bevonulni kicsiny csapatunk történetébe. Némi esélyt ugyan látok arra, hogy még decemberben csinálunk egy negyedik fotózást is, de nem akarom elkiabálni. Az időjárástól is függ a dolog. Meglátjuk... 

Ami mindenképp pozitív volt, hogy mindkét Fantasy Expo-n (tavaszi és őszi) és az őszi PlayIT-en is kiállíthattuk a képeinket. Nem tudom, hányan nézték meg őket, és ez mennyit hozott nekünk ismertségben, de minden lehetőséggel élni kell. A képeink keretezésével azonban semennyit sem tudtam haladni, így ugyan azokat állítottuk ki most is, mint tavaly. 2020 elején viszont mindenképp szeretnék még 5-6 képet bekereteztetni, és megcsinálni az első rendes kiállításunkat egy fővárosi galériában. (A ferencvárosi Pince Galériában akarom az elsőt, ugyanis 1993-ban itt volt nagyapám utolsó, már posztumusz kiállítása.) 

A legnagyobb kérdés számomra, hogy merre tovább 2020-ban. Sajnos már semmi motivációt nem érzek magamban, hogy cosplayes fotózásokat csináljak. Ebben egy kicsit szerepe van annak is, hogy négy éve nem zsűrizek, és szinte teljesen leépültek a cosplayes kapcsolataim. Másrészt a hazai cosplayesek is egyre inkább a fanservice irányába mennek el. Mióta bejött a Ko-fi, divat lett pénzért glamour meg lewd fotózásokat csinálni, nekem pedig ez nem tetszik. A Black Fox Team sohasem fog ilyen irányba elmozdulni, és nem is szeretnék olyanokkal fotózni, akik bármilyen szinten viszik ezt a vonalat. Maradnak hát a saját ötletek.

2019.jpg