Unikornisok márpedig vannak!

Jó rég nem írtam ide semmit, pedig idén már voltunk fotózni. Igaz, nem saját ötlet volt: Ms.Terious cosplay nyerte a cosplay.hu által kiírt "Év cosplayese" versenyen az ajándék fotózásunkat, így ő választhatta a témát. A helyszín az első (valójában második, de az első nem számít) fotózásunk színhelye, a tatai Angolkert volt, Niki pedig Bellatrix Lestrangenek öltözött. A fotós ismét Ingrid volt, de ezúttal Nándi barátom is elkísért minket, aki egy remek WIP videót készített a fotózásról. A képeket a lenti fotóra kattintva tudjátok megnézni, a videóért pedig kattints ide.

57154821_2522932177736692_3231396869384962048_o.jpg

De térjünk a lényegre! Június 15-én délben bepattantunk Nándi autójába, majd elindultunk a felvidéki Áj irányába. Ez egy kis magyar falu a határ túloldalán, ahol tavaly nyáron már voltunk helyszínbejárási céllal Dáviddal, mivel eredetileg egy másik fotózás helyszíne lett volna. Sajnos az elmaradt, pedig komolyan készültünk rá, és egy csomó pénzt költöttem a ruhára is. Üsse kő, van ilyen, nem jöhet össze mindig minden. Ájról egyébként azt kell tudni, hogy a Köves-patak folyik át rajta, ami a falu fölött több vízesést is kialakított és remek fotós helyszín.

Az emaradt fotózás egyébként egy eredeti fekete unikornis lett volna. Mivel mindig egy konkrét modellnek álmodok meg egy fotózást, ezért a koncepció negatívját, egy fehér unikornist találtam ki helyette. A választás is könnyen ment: Lucyvel már fotóztunk tavaly, és nagyon elégedett voltam vele, másrészt a karakter is illett hozzá. Délután négy óra magasságban érkeztünk meg a helyszínre, és azonnal munkához láttunk. A hétvége ellenére szerencsére alig voltak turisták, így zavartalanul dolgozhattunk. A patak környéke a mellette futó ösvény ellenére nagyon nehéz terep, nem volt könnyű dolgunk. Többször le kellett vennünk a cipőnket, hogy ne ázzon el, a víz pedig olyan hideg volt, hogy nem lehetett benne megmaradni. 
img_3413.JPG

Három helyszínen öt beállítást vettünk fel, miközben Nándi filmezett. (Nagyon várom az új werk filmet!) Bár estére a szúnyogok is megérkeztek, Lucy derekasan állta a sarat, egy rossz szavunk nem lehet rá! Minden fotósnak ilyen türelmes és aranyos modellt kívánok! Természetesen most is használtunk füstöt, két helyszínen is, de most annyira nem jött be. Mindenesetre lett olyan kép, ahol szépen hozta az effektet. Este hét óra felé végeztünk, majd haza indultunk.

Bár a fotózás gördülékenyen ment, és a hangulat is jó volt, Budapest határában nem várt komplikációk támadtak. Nándi autójából elfolyt a hűtővíz, és meg kellett állnunk az M2-esen, ahol útépítés miatt rendes leállósáv sincs. Szerencsére egy segítőkész ember levontatott minket a legközelebbi benzinkútig, majd trélert hívtunk. De ezzel még nem voltunk kisegítve! A tréler csak Nándit és az autóját vitte el, Dávidot, Lucyt és engem Lucy anyukája vitt végül haza. Ekkor már éjfél körül járt, így külön köszönet neki, hogy azonnal jött életet menteni! Végül Dávidnál aludtam, majd másnap reggel, egy palacsintás reggeli után indultam haza. Jó nap volt! Szerencsére azóta Nándi autója is megjavult. A képeket hamarosan megnézhetitek a Facebook és DeviantArt oldalunkon.