Ilyen volt 2018

Lassan vége 2018-nak is, itt az ideje, hogy egy kicsit visszanézzünk, és évet értékeljünk. 2018 is a változás éve volt a Black Fox Team történetében, még ha nem is a gyökeres változásoké. Ingrid állandó tagja lett a csapatnak, és a csatlakozásának köszönhetően az a felállás kristályosodott ki, hogy Dáviddal vesszük fel az original és a gothic témákat, Ingriddel pedig a cosplay fotózásokat csináljuk.

Az évet egy gothic fotózással indítottuk, a modell pedig ismét Okkido volt, akivel már csináltunk egy remek Alice fotózást. Okkido civilben gót, így adta magát, hogy őt kérjük fel egy ilyen fotózásra. A helyszín a nádasladányi kastély volt, ami nekem sajnos nagy csalódás volt. Kívülről ugyan gyönyörű, de belül már nagyon szegényes és hiányos. Sajnos a második világháború harcai, majd az azt követő fosztogatás, és a kommunizmus évtizedei a legtöbb kastélyunkkal csúnyán elbánt. A bútoroknak csak a töredéke maradt fenn, a festmények helyén pedig csak olcsó reprodukciók vannak. Ennek ellenére sikerült összehoznunk egy jó fotózást, elégedett voltam a képekkel. 

Néhány hónap szünet után Ingriddel mentünk fotózni, ugyanis a cosplay.hu által szervezett 'Év cospalyese fotópályázat' egyik nevezőjét felkértük egy fotózásra. A szerencsés nyertes Zelkovena volt a Skyrim-es 'Nightingale' jelmezével. Ez esetben eltértünk attól az irányelvtől. hogy mindig szűz terepre megyünk, és a fotós szempontból már kissé elcsépelt Egri vár másolatához látogattunk el. Ennek ellenére én élveztem a fotózást, még ha volt is néhány apróbb problémánk, bár szerencsére mindegyiket meg tudtuk oldani. Most először használtuk füstfáklyákat, és nagyon menő képeket tudtuk csinálni. 

Még a nyáron elkezdtünk dolgozni egy original fotózás előkészületein, amit Brigichiyoval szerettünk volna felvenni. Megrendeltem a ruhát, a kiegészítőket, voltunk kétszer a varrónőnél, még a helyszínt is elmentünk bejárni Dáviddal, de addig húztuk-halasztottuk a dolgot, hogy kifutottunk az időből. Mentségünkre legyen mondva, hogy nem csak mi voltunk lassúak, hanem az időjárás sem igazán kedvezett nekünk. Egész évben nagyon száraz idő volt, nekünk meg kellett volna néhány nap kiadós eső a fotózás előtt, hogy a patak tele legyen vízzel. Sebaj, ami késik nem múlik, majd jövő májusban összehozzuk. Ha már annyi pénzt öltem bele, nem akarok lemondani róla.

Szépen lassan eljött az ősz, és az utolsó pillanatban még összehoztunk két fotózást. Még valamikor a nyár elején pattant ki a fejemből, hogy tök jó lenne csinálni egy Wednesday Addams x Alice Liddell crossover fotózást, miután láttam Niki "Wednesday Addams on the beach" fotósorozatát. Igen ám, de ehhez varratni kellett egy ruhát, mert Alice ruhájából nincs fekete-fehér verzió. Szerencsére az egyik ismerősöm ajánlott egy ügyes varrónőt, aki cosplayeket is varr, így sikerült megcsináltatni a ruhát. Ezen kívül még Alice nyakláncát, egy pár kontaktlencsét, és egy cipőt kellett vennünk. A többi kellék már megvolt, vagy megkapuk kölcsönbe. A helyszín a Margit-sziget volt, ami ugyan nem vall túl sok fantáziára a részünkről, de néha a kevesebb több, a képek így is tökéletesek lettek. Nagyon jók voltak a visszajelzések is, és még American McGee (az Alice játékok alkotója) is megosztotta őket a játék hivatalos oldalán.

Pár nappal a Nikivel való fotózás előtt Ingriddel is elmentünk fotózni egyet. Már nyaggatott egy ideje, hogy válasszak már ki egy cosplayest, mert tök rég fotózott már velem. Igazság szerint nem volt nehéz a feladat, mert már a februári e-sport fesztiválon kinéztem Lucy 'Star Guardian Ahri' jelmezét, ami szerintem tökéletes lett. A helyszín a vácrátóti arborétum volt, és azt hiszem már mondanom sem kell, hogy minden nagyon jól ment. Ezzel nem magunkat akarom fényezni, mert egy fotózás sikere legalább 50%-ban a modellen múlik, de ha valamit szeretetből csinál az ember, azon tényleg áldás van, és az égiek is megsegítik. Talán ezért is volt annyira szép idő aznap. 

Nem mondom azt, hogy teljesen elégedett vagyok az évvel, mert sokkal többet is kihozhattunk volna belőle, de legalább sikerült eldönteni, hogy mit is akarok csinálni a jövőben, és merre tovább Black Fox Team. Ezen kívül még idén elkezdtem dolgozni egy ötletemen: egy egyedi 'Vault Dweller' cosplayt akarok összerakni magamnak, így jövőre én is a kamera elé állok. Ez azonban tényleg kivételes eset lesz, továbbra sem akarok cosplayes lenni. Az ötlet viszont van annyira jó, hogy mindenképp megcsináljam. 

Ami a jövő évet illeti, tervekkel jól el vagyunk látva: Tavasszal, ha minden igaz, Brigichiyot visszük fotózni. Idén is adunk egy ajándék fotózást az 'Év cosplayese fotópályázat' egyik szerencsés nevezőjének. Ingriddel már megbeszéltünk egy fotózást, csak a jó időre várunk. Végül pedig ott van az én eredeti 'Vauld Dweller' cosplayem is. Nem beszélve arról, hogy ha találok megfelelő modellt, az original gothic ötleteim is fel akarom venni. Remélem minden összejön majd.

2018.jpg