Ilyen volt 2017...

A 2017-es év is eltelt, így eljött az ideje egy rövid számvetésnek. Alapvetően jó évet zártunk, nincs okom különösebb panaszra. Minden projektemmel tudtam haladni, így a Black Fox-al is, bár volt már termékenyebb évünk is. Tavasszal csináltunk egy újabb közös fotózást Ingriddel, ami ismét nagyon jól sikerült. Vizsgamunkát kellett készítenie a fotós tanfolyam záróvizsgájának részeként. A koncepció kidolgozása, a modell és a helyszín kiválasztása, valamint a kivitelezés volt az, amiben segítettem neki. Nagyon jól ment a dolog, így biztos vagyok benne, hogy idén is összehozunk egy-két cosplayes fotózást. 

Júliusban ismét visszatértünk a gótkodáshoz. Orsi oldalát már figyeltem egy ideje, és mióta megláttam a képeit, tudtam, hogy egyszer el kell vinnünk fotózni. Idén ezt is sikerült összehozni, és nagyon örülök a végeredménynek. Talán azért is, mert ennek a shootnak a retusálását már teljes egészében én csináltam. Egyébként Orsi nagyon kedves lány, öröm volt vele dolgozni. Ha úgy hozza a sors, fogunk még vele fotózni.

Az ősz a cosplayes fotózások jegyében telt, és sajnos elég vegyes érzéseket hagyott bennem. Szeptember elején ismét (5 4 év után) Pálmát kaptuk lencsevégre, ezúttal az újpesti SUGAR! Shopban. Már vagy két éve terveztük, hogy csinálunk ott egy fotózást, de a cosplayes, akit eredetileg felkértünk, folyamatosan tologatta a dolgot. Mivel attól tartottam, hogy egy másik csapat elviszi előlünk az elsőséget (igen, még senki sem fotózott a SUGAR!-ban, hadd hencegjek már egy kicsit), gyorsan leszerveztem egy fotózást Pálmával. A Kotori jelmeze tökéletesen illett a helyszínhez. A fotózás azonban már közel sem volt az. Nagyon kevés időnk volt, és egy kicsit szét is voltunk esve. A részleteket inkább hagyjuk, a lényeg, hogy sikerült annyi jó képet csinálni, hogy meglegyen a shoot, de közel sem hoztuk ki belőle a maximumot. 

Szeptember utolsó hétvégéjén csináltunk még egy cosplayes fotózást. A modell ezúttal Fatime volt, aki mindig Disney hercegnőket cosplayezik, és nagyon ügyesen kelti életre őket. Ez volt az első fotózásunk vele, így egy kicsit lutri volt a dolog. Sajnos ez érződött is, kicsit nehezen ment minden. Ami viszont dicséretes volt, hogy Fatime kellően bevállalós volt, hajlandó volt hegyet mászni velünk, és a hideget is jól bírta. A képeket már jó ideje kiválogattuk, nemsokára publikáljuk is őket. A késlekedés oka most is az év végi munkahelyi elfoglaltság. 

Ami az idei évet illeti, már szervezzük az új fotózásokat. Januárban a nádasladányi kastélyban fotózunk Okkidóval. Bevállaltuk, hogy a cosplay.hu "Év cosplayese" pályázatának nyertesét elvisszük fotózni. Ez várhatóan februárban lesz. Márciusban a synthwave producer haverokkal csinálunk egy "80's heroes" fotózást. E mellett továbbra is keresek egy állandó modellt, akivel a gothic vonalat tovább tudjuk vinni. Meglátjuk, hogy idén végre sikerül-e találni. 

2017.png